Dalénmuseet

med AGAs historia

15 mars till 30 september:

Tisdagar till fredagar kl 10-16

Lördagar och söndagar kl 12-16

Under juli även måndagsöppet

Öppet lördagar och söndagar kl 12-16

1/11 - 14/3 samt midsommarhelgen stängt.

Guidade visningar av museet anordnas för grupper året om!
Kontakta oss för bokning.

• dalenrum
  • fyrteknik
  • agabil
  • medicin
  • radiorum

Från sjöfart till sjukvård och radio

Klippapparaten, solventilen och glödnätsbytaren är bara en del av vad som gjorde uppfinnaren och Nobelpristagaren Gustaf Dalén känd och berömd över hela världen. Hans revolutionerande uppfinningar inom fyrteknikens område har genom åren frälst och räddat livet på hundratusentals sjöfarandes liv.

Han föddes i Stenstorp den 30 november 1869. 1996 - 127 år efter hans födelse, invigdes Dalénmuseet som är inrymt i Stenstorps underbart vackra Tingshus från 1884. Dalénmuseet är ett upplevelsemuseum där hans levnadsöden skildras.

I museet visas även det som följde i spåren på Gustaf Daléns stora uppfinnarflit, till exempel AGA-bilen och spisen, filmprojektorer, radio- och TV-apparater, kuvöser, mätutrustning och hjärt- lungmaskinen med mera. Du får här en mycket fin bild av AGAs 100-åriga historia och vad företaget står för.

Museet är handikappanpassat.

info@dalenmuseet.se