Försenat årsmöte genomfört

2020 har blivit ett mycket annorlunda år på grund av den viruspandemi som utbröt precis när Dalénmuseet började ladda upp inför årets säsong. Alla inbokade bussgrupper avbokade sig, dels för att många deltagare är över 70 år och rekommenderas vara hemma och dels för att flera grupper skulle utgöra fler än 50 personer totalt i lokalen.

En annan effekt som blev var att årsmötet, som var planerat till den sista mars, fick ställas in tillsvidare. Efter sommaren kom vi fram till att det skulle gå att genomföra en mindre version av årsmötet, så det fick bli utan föredrag och utan våra medhjälpare från Stockholm eller andra orter längre bort.
Årsmötet genomfördes i augusti och behandlade det fantastiska jubileumsåret 2019 då Gustaf Dalén fyllde 150, AGA-bilen 100 år och AGA-spisen 90 år. 2019 års verksamhet nådde flertalet framgångar både i nya engagerade medlemmar, i mediabevakningen, i ökat antal besökare (inklusive landshövdingen och delar av AGAs ledningsgrupp) och många lyckade evenemang.
Styrelsen beviljades ansvarsfrihet och riktlinjerna för 2020 lades fast, även om mer än halva året redan gått.

Föreningens ordförande Mikael Hildingsson avtackar Bo Köhler efter 20 år som sekreterare för Gustaf Dalénsällskapet. Foto: Roland Nilsson

En mångårig ideell kraft som ställt upp i otaliga antal timmar avtackades. Bo Köhler lämnade sin post som sekreterare i 20 år för Gustaf Dalénsällskapet, men kommer att fortsätta som guide och med andra sysslor som behöver göras för museet. Vi säger TACK till Bosse för alla dina insatser hittills!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.