Mycket händer i höst

Nu närmar vi oss slutet på sommarsäsongen på Dalénmuseet, men som tur är har vi fortfarande mycket att bjuda på. Fortfarande är det öppet alla dagar, utom måndagar på museet, fram till 31 augusti.

Söndag 25 augusti, kl 10.00-17.00, medverkar Dalénmuseet i Museirallyt som pågår i Falköpings kommun. Nyhet! Om man besöker flera museer är man med i en tävling och kan vinna fina priser.

I september startar studiecirklarna ”Gustaf Dalén 150 år”. Perfekt om man vill lära sig lite mer om Gustaf Dalén. Då träffas man vid fem tillfällen på Dalénmuseet, välj om du vill gå på dagtid eller kvällstid. Anmälan krävs: 0735-187302, kostnad 450 kr, litteratur ingår.

6 oktober och 10 november har vi filmvisning på museet. ”Seger i mörker”, filmen som handlar om Gustaf Daléns liv visas vid två tillfällen. Matiné kl.15.00.

14 oktober kl. 18.00 är det bildvisning på Dalénmuseet. Elin och Mikael berättar om sin resa till Panamakanalen. Finns det några fyrar kvar i dag?

Gustaf Dalén – Kungen av ljus, barnbokssläpp i samband med Gustaf Daléns födelsedag, 30 november. En illustrerad barnbok som passar barn i åldern 8-12 år och som även riktar sig till vuxna. Boken är skriven av författarinnan Ann-Sofie Jeppson, som tidigare bland annat skrivit en bok om uppfinnaren Christoffer Polhem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.