Påskrunda med Anita Lennartsson

 

Anita Lennartsson med några av sina konstverk.

Dalénmuseet deltar i årets Påskrunda på Falbygden. Stenstorparen Anita Lennartsson återvänder från Dalarna under långhelgen. Hon ställer ut målerier av olika slag. Motiven är bland annat rosor och tulpaner på tavlor och porslin.

– Blommåleriet föreställer egna sticklingar som jag dragit upp själv till plantor, och illustrerat resultatet. På porslinet är det många tulpaner. Det är en stor serie med bland annat äggkoppar, assietter och tallrikar, berättar Anita.

Allt hon har med sig är till salu, och hon lovar att det går att köpa styckvis om man inte vill ha en hel servis.

– Jag har med mig handtäljda eneknivar också, som min pappa har täljt. Jag har målat skaften och skrivit Stenstorp på dem, berättar Anita.

Också nyckelringar med inskriptionen ”Stenstorp” kommer att finnas med, tillsammans med urblåsta och handmålade ägg för dekoration, vykort med och utan kuvert och påskkärringar av ulligt garn.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till Stenstorp i vårens tid, istället för på Konstnatta som ju är på hösten, avslutar Anita Lennartsson och välkomnar alla besökare till Dalénmuseet under Påskrundan 2017.

Öppettiderna är kl 12-17 på Långfredag, Påskafton, Påskdagen och Annandag påsk.

Dryck och enklare tilltugg bjuds av Dalénmuseets ideella bemanning, och det kommer finnas lotterier så att den som  har tur kan vinna något av Anitas alster.

En av alla blommor som Anita Lennartsson målat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.