Släktträff på Dalénmuseet

I helgen då vi firade Internationella Fyrdagen, besökte även Gustaf Daléns släktingar Dalénmuseet.

Släktingarna efter Gustaf Dalén är spridda över hela världen, Sydafrika, USA, Belgien, England, Frankrike, Finland och Norge. Flertalet bor dock på Lidingö i Stockholm. Platsen där Gustaf Dalén verkade stor del av sitt liv.

Släktingarna upplevde en guidad visning genom museet. Under besöket fick de lyssna på Bo Köhler, Carl-Eric Gabrielsson och Elin Andersson som med stor entusiasm berättade om Gustafs uppväxt från bondson i Stenstorp till arbetet som ingenjör och VD för det världsledande företaget AGA.

I souvenirbutiken sålde Gunnel Lundberg Dalénhonung, fyrmuggar, boken ”Gamla spisar är heta” med AGA-spisens historia och mycket mer.

Förutom besöket på museet, passade de även på att åka Göta kanal, besöka Skräddaregården i Stenstorp och Munkabo i Borgunda, gården där Gustafs hustru Elma växte upp.

Besöket i Stenstorp blev mycket uppskattat och Amelie Silfverstolpe uttrycker här sitt tack:

Bästa Bo, Carl-Eric, Elin och Gunnel,

Stort tack för ert engagemang och underbara visning av Dalénmuseet! Vi är rörda över hur väl ni förvaltar arvet efter vår släkting och blev än stoltare över hans gärning efter att ha hört er berätta om honom! Alla så nöjda och glada! Vi går nu runt med våra optimistnålar väl synliga, brer våra smörgåsar med Dalénhonung och ska snart se filmen En seger i mörkret med barnen!

Varma och tacksamma hälsningar

Amelie & Alexandra med alla Gustaf Dalén-släktingar

2 Kommentarer

  1. Stina Karlsson

    Hej!
    Jag lär också vara släkt med G Dahlens på min morfars sida. Kan jag få hjälp med att reda ut på vilket sätt vi är släkt?

    • Jag är också släkt med G Dahlén , min morfars mor hette Hulda och var barn till honom eller möjligen syster . Vi har släktnamn Hagerborg .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.