Dalénmuseet söker säsongens personal

Nytt decennium och nya utmaningar! Dalénmuseet i Stenstorp söker nu en museiföreståndare för säsongen 2020, med anställning från april till och med augusti. OBS! Sista ansökningsdag 2020-03-02.

På Dalénmuseet berättar vi personligt den upplyftande historien om Gustaf Dalén, bondsonen från Stenstorp som revolutionerade sjösäkerheten med sitt fyrsystem. Sinnrika uppfinningar som gav honom nobelpriset i fysik. Vi visar det innovativa världsföretaget AGAs historia som Dalén ledde under många framgångsrika år.

Om tjänsten:

Hos oss blir du Dalénmuseets ansikte utåt och tar emot våra besökare, såväl enskilda som inbokade grupper. Du kan hantera hårt publiktryck varvat med lugna stunder och kan arbeta såväl självständigt som i team med våra ideella guider.
Du tar emot bokningar via mejl och telefon, koordinerar med våra frivilliga guider samt våra samarbetspartners Restaurang Fyrvaktaren och Gunvor Johdets Bonadssamling.
I tjänsten ingår även att uppdatera våra sociala kanaler samt ha kontakt med media för att väcka intresse för våra evenemang och utställningar.
Det är meriterande om du har vana att sköta bokföring, men du ska kunna bemanna vår museibutik och ta betalt för souvenirer och entrébiljetter. Här ingår även att hantera och upprätta ekonomiska dagrapporter. Detta innebär att du måste ha god datorvana.
Goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska är ett krav för att kunna ta hand om våra besökare.
Enklare underhållsarbete i museet förekommer i form av daglig tillsyn samt deltagande i arbeten med att ta fram nya tillfälliga utställningar och textmaterial.

Sammanfattningsvis kräver arbetet att du har en naturlig känsla för god service, förmåga att möta olika slags människor samt att du kan hantera oväntade situationer.

Dalénmuseet drivs av en ideell förening vilket innebär att du förväntas delta och bli involverad i våra styrelsemöten under anställningstiden.
Vi välkomnar input och idéer som utvecklar vår verksamhet.

Din ansökan med CV samt personligt brev, eller frågor kring tjänsten, skickas till föreningens ordförande Mikael Hildingsson (mikael<snabela>hildingsson<punkt>net) senast 2020-03-02.

När du ansöker godkänner du att Gustaf Dalénsällskapet hanterar dina personuppgifter under hela rekryteringsprocessen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.