Ett gott 2016 har gått

2016 är till ända och det har varit ett bra år för Dalénmuseet. Även om de exakta siffrorna inte är sammanställda ännu vet vi att vi har haft fler besökare är året innan. Och 2015 hade vi dessutom fler gäster än året dessförinnan. Vi gläds så klart över att besöksantalet ökat två år i rad.

Tack vare att vi börjat plocka in andra delar i utställningen kan vi locka personer som kommer tillbaka och lär sig nya saker, utöver alla förstagångsbesökare. I år satsade vi extra på att berätta om biodling förr och nu, eftersom Gustaf Dalén också var biodlare när han var lantbrukare i Stenstorp. Tack till Falbygdens biodlareförening och Broholms biodlingar för samarbetet! Under året har vi också sålt ost från Falbygdens Osteria, även det för att Gustaf hade mejeri när han bodde i Stenstorp. Tack för osten, som många besökare gillat.

Museet har firat 20 år i år, och flera evenemang har genomförts för att fira detta. På vår födelsedag kom det så mycket folk att föreläsningarna fick göras två gånger, och ändå blev en del tyvärr missnöjda för att de inte fick plats. Det är ett angenämt problem, och i framtiden får vi tänka på det när vi planerar för kommande evenemang.

Under hösten släppte Centrum för Näringslivshistoria en ny biografi om Gustaf Dalén och vi var med i arbetet att ta fram fakta till den. Bokrelease hölls sedan, bland annat, på museet och de böcker vi beställt hem tog slut inom några veckor. Och då var museet ändå stängt under den tiden!

Vi ser fram emot 2017 med gott hopp. Det är ett år då det är 80 år sedan Gustaf Dalén avled, men också 110 år sedan hans nobelprisuppfinning solventilen kom till.

Vi ses 2017!

En kommentar

  1. Pauline Ström

    Det är också 105 år sedan han fick sitt Nobelpris, apropå minnesdagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.