På onsdag öppnar vi!

Nu är det dags!

Säsongen 2017 börjar på onsdag 15/3, när vi slår upp dörrarna för besökare. Tranorna börjar samlas vid Hornborgasjön och med dem kommer också många turister. Vi ligger bara 20 minuter ifrån Trandansen och erbjuder en händelserik historia om Gustaf Dalén. Han är bondpojken som blev nobelpristagare.

I år blir våra öppettider tisdag-fredag kl 10-16 och på lördagar och söndagar kl 12-16. Entrépriset är 70 kr för vuxna och 30 kr för barn 7-18 år.  Väl inne på museet erbjuder vi en film som berättar om Gustaf Daléns liv och uppfinningar, ett ljud- och ljusspel och för den som vill kan en guide berätta ännu mer.

Vårt museum är handikappanpassat så det går att ta sig in med allehanda hjul, på så väl rullstolar och rullatorer som barnvagnar, och en stor toalett finns för den som behöver det.

Längre fram i vår händer det extra roliga saker hos oss. Först ut är konstutställningen med Anita Lennartsson under påskhelgen. Den kan ni läsa mer om här: https://www.dalenmuseet.se/events/event/konstrundan-i-pask-med-anita-lennartsson/

 

Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.