Medlemsbrev maj 2021

Kära medlemmar i Gustaf Dalénsällskapet!

Det ser ut som om stora delar av 2021 blir lika märkligt som 2020, men Dalénmuseet kämpar på.

Vid det här laget brukar det ha varit årsmöte och museet har öppnar för säsongen, men pandemin har fått oss att tänka om. Styrelsen föreslår att årsmötet ska hållas den 21 augusti istället. Då är det dessutom Internationella Fyrdagen, så vi hittar på lite extra aktiviteter vid vår alldeles egen fyr.

Under året planeras också flera andra aktiviteter, med tanke på att det är 25-årsjubiluem. Det var den 29 juni 1996 som Lars Svensson, Arne Johansson och flertalet andra mycket stolta stenstorpare såg Dalénmuseet invigas. 29 juni firar vi alla ideella krafter på museet och ytterligare ett firande blir det den 20 augusti när samarbetspartners i form av AGA/Linde, kommunen, regionen och andra aktörer kan komma efter sina semestrar.

Det är också 120 år sedan Gustaf och Elma Dalén gifte sig i år. Detta uppmärksammar vi den 30 juli, och under hela året med temautställningen ”Elma – nobelpristagarens högsta vinst”.

En satsning på aktiviteter för barn inleddes tidigare och i år är vi med i det regionala projektet Museiresan där vi syns och hörs tillsammans med 25 andra besöksmål som vill locka till sig barn och familjer. Hos oss använder vi frö-skänken så att barn (och vuxna) får upptäcka olika föremål som kopplas ihop med Gustafs liv. Kom gärna och testa!

Styrelsen har planerat att ha öppet på heltid under perioden 15 juni till 15 augusti. Cecilia Fransila kommer då tillbaka som anställd och arbetar tisdag-lördag. Söndagar bemannas av ideella guider och på måndagar är det stängt. Öppettiderna är som tidigare 10-16 på vardagar och 12-16 på helgerna. Så länge pandemin pågår föredrar vi att alla besökare ringer eller mailar före för att boka in sig, även små grupper, så det inte blir krockar eller för trångt på museet.

Eftersom vi inte vet om allt som planerats verkligen kommer kunna genomföras så uppmanar vi er medlemmar och alla andra intresserade att hålla er uppdaterade via www.dalenmuseet.se, vår Facebooksida eller Instagramsida. Det går också bra att ringa 0500-457165 eller maila på info@dalenmuseet.se för att ta reda på vad som händer.

I detta medlemsbrev bifogar vi medlemsavgiften för 2021. Vi är tacksamma för alla inbetalningar som kan göras, så vi får lite mer pengar att använda i verksamheten. Om du vet någon mer som är intresserad så be hen anmäla sig som medlem!

Medlemstidningen Solventilen skickas också med, med en tillbakablick på 2020 och information om planerna för innevarande år.

Tack för att du är medlem. Det har gjort att Dalénmuseet kunnat finnas och utvecklas i 25 år, nu siktar vi på 25 till!

Vänliga hälsningar styrelsen

Dags att betala medlemsavgiften

Ni medlemmar skall känna att Ni är oerhört viktiga och att de pengar som medlemsavgifterna utgör betyder mycket för verksamheten. Kom ihåg att ange namn, adress och e-postadress.

Medlemsavgifter 2021:

Enskild medlem 150 kr    Familj 200 kr    Företag   500 kr

I medlemsavgiften ingår fri entré till Dalénmuseet hela året.

Inbetalning sker till bankgiro  5071 – 5770 eller Swisha till 123 0860 726.

 Vi tackar på förhand för Ditt stöd.

Våra kulturarrangemang genomförs i samarbete med studieförbundet ABF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.